Податкова знову не права

Податкова знову не права

Податкова як завжди не чує платника податків і порушує закон.У клієнта, який знаходиться на абонентське обслуговування в адвокатському бюро Олени Прядко, була проведена камеральна перевірка, в результаті якої податкова прийшла до висновку про порушення нашим клієнтом пункту 201.10 статті 201 Податкового кодексу в частині порушення термінів реєстрації податкових накладних.



Ми підготували заперечення на акт перевірки, однак податкова залишилася при своїй думці і винесла податкові повідомлення-рішення.Адміністративне оскарження також не дало результату, довелося звертатися до суду.Суд задовольнив наші вимоги в повному обсязі, погодившись з наступними доводами:

1.    Настання для Позивача форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), які підтверджуються сертифікатом ТПП України.

2.    Відсутність до 01.01.2016 р. порядку застосування штрафних санкцій, передбачених ст. 120-1 Податкового кодексу України, який затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

3.    Відсутність у Відповідача підстав перевіряти своєчасність реєстрації в ЄРПН податкових накладних, зокрема, виписаних у 2015, 2016 роках, бо до 01.01.2017 це не було предметом камеральної перевірки, а вказана обставина перевірялася шляхом проведення документальних перевірок платників податків.

Справа розглядалася в порядку спрощеного судочинства, тому у податковій ще є час оскаржити рішення суду. Бій триває.