Обов'язок реєстрації податкових накладнихпід час війни

Обов'язок реєстрації податкових накладнихпід час війни
У перші тижні повномасштабної збройної агресії рф платники ПДВ не мали змоги реєструвати вЄдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) податкові накладні (ПН) і розрахунки коригування (РК). Тому влада прийняла рішення про відтермінування такої реєстрації. Натомість податковізобов'язання та податковий кредит можна було відображати в податковій звітності з ПДВ на базіпервинної документації, складеної або отриманої за операціями з постачання та купівлі товарів/послуг.
До відома!
Право на відтермінування реєстрації ПН та РК планували надати підприємцям аж дозавершення (скасування) дії правового режиму воєнного стану. Проте в травні 2022 року цепитання вирішили переглянути. Законом від 12.05.2022 р. № 2260-IX , який набув чинності 27травня 2022 року, реєстрацію податкових накладних у ЄРПН відновлено.
За ким право на відтермінування реєстрації ПН/РК залишили? Які граничні строкиреєстрації податкових накладних за лютий-травень для тих, хто зобов'язаний цезробити? Чи застосовуватимуть штрафні санкції до порушників? З'ясовуймо!

Порядок відновлення реєстрації ПН таРК
Роз'яснення щодо зобов'язань платників ПДВ із відновлення реєстрації податкових накладних оприлюднили 10 червня 2022 року Державна податкова служба України та Міністерство фінансів України.
Важливо! Головні моменти у цих роз'ясненнях:
1. Платники ПДВ повинні до 15 липня 2022 року зареєструвати в ЄРПН ПН і РК, які булисформовані за операціями лютого-травня 2022 року.
2. Граничний строк подання податкових накладних за період 1–31 травня – 15 липня 2022 року.
3. Відповідальність (тобто штрафні санкції) застосовуватимуть до тих платників, які мали змогу,але не виконали в установлений законом строк зобов'язань – тобто не зареєстрували до 15 липня податкових накладних.
Натомість платники ПДВ, що не мають змоги вчасно виконувати зобов'язання, і надалі можутьскористатися правом на відтермінування реєстрації ПН і РК. Такі платники повинні будуть виконати покладений на них податковий обов'язок:
– за 6 місяців після припинення чи скасування воєнного стану;
– протягом 60 календарних днів за обставин появи змоги виконання зобов'язань ще під час діївоєнного стану.
До відома!
Відсутність можливості виконання податкового обов'язку слід довести документально (скажімо, надати підтвердження того, що підприємство функціонує у зоні бойових дій). Конкретний порядок такого доведення та перелік необхідних документів наразі перебуває на стадії розробки Міністерством фінансів України.
Про що ще варто знати?
У зв'язку з технічними проблемами, з якими зіткнулися платники ПДВ у березні, перехід від старої форми J/F1201012 до оновленої J/F1201013 було зупинено. При цьому з відновлення реєстрації податкових накладних доступні шаблони форм нової версії податкової накладної J/F1201013.
До відома!
Поряд із поверненням до режиму реєстрації ПН/РК, який був до війни, повертаються й ризики відмови в реєстрації (блокування) податкових накладних, віднесення підприємств до категорії ризикових та неприйняття таблиць даних. В ефірі національного телемарафону єдиних новин 24 червня 2022 року заступник бізнес-омбудсмена України Ярослав Грегірчак повідомив про суттєве збільшення кількості скарг від підприємців до Ради бізнес-омбудсмена із цих питань.
Ба більше, Мінфін найближчим часом планує зробити порядок блокування ПН і РК ще більш жорстким, а саме – унести зміни до Порядку зупинення реєстрації ПН/РК. Експерти прогнозуютьще більшу кількість блокувань ПН/РК, ніж до війни.
ВИСНОВОК:
Отож, підприємцям, які працюють в тилу, уже не варто розраховувати на спрощення у вирішенніпитань із податковими накладними. Щоб попередити проблеми чи хоча б мінімізувати негативні наслідки, потрібно: по-перше, належним чином вести бухгалтерський та податковий облік, а по-друге, мати десь близько під рукою телефон хорошого адвоката з податкових питань.