Податкові спори

Податкові спори

Багато років поспіль наша держава перебуває у стані перманентної податкової реформи. Бізнес не здатен з блискавичною швидкістю адаптуватися до змін та нововведень, які постійно впроваджуються у податкову сферу. Це спричиняє порушення, а за ними – санкції з боку податківців.

Крім того, представники підприємницької спільноти в один голос заявляють про переускладнення в процедурі ведення фінансової звітності, а також оформленні взаємовідносин з контрагентами. Ситуацію загострює суб’єктивно прискіпливе ставлення представників податкової служби до підприємців. Санкції іноді накладаються за відсутності належним чином обґрунтованих підстав. Натомість бізнесмен в силу своєї правової необізнаності упускає можливості для ефективного захисту своїх інтересів.

Податкові юристи адвокатського об’єднання «Радтке-Прядко і партнери» радять невідкладно потурбуватися про правову підтримку для свого бізнесу. Оптимальний варіант – це абонентське юридичне обслуговування, як мінімум – це адвокат на постійному зв’язку за попередньою домовленістю. Звіть адвоката у разі перевірки – не чекайте наслідків, з якими потім вкрай складно розбиратися! 

Допомагаємо запобігти виникненню податкових спорів

Нами напрацьований цілком дієвий алгоритм кроків, які в рази зменшують ймовірність виникнення проблем з податковою службою. Центральне місце серед цих кроків займає Tax Due Diligence – комплексний податковий аудит бізнесу, в ході якого виявляються «слабкі місця» в системі оподаткування компанії, які потенційно викликають зацікавленість податкової служби. Далі надаються рекомендації щодо усунення цих уразливостей.

Як запобіжники виникненню спорів нами пропонуються:
  • усні та письмові консультації на підставі документів з оподаткування, а також перед великими угодами з контрагентами чи реорганізацією бізнесу;
  • допомога в отриманні індивідуальних податкових консультацій у ДПС;
  • виявлення можливої відповідності платника податків критеріям ризиковості.
Звертайтесь до нас зараз – скоротіть до мінімуму уразливості, за які можуть зачепитися податківці!

Досягаємо результатів у вирішенні спорів в адміністративному порядку

Завдяки значному практичному досвіду взаємодії з представниками контролюючих органів ми ефективні у здійсненні процедури оскарження дій/ бездіяльності/ рішень податківців у вищих за підпорядкуванням органах ДПС. Зокрема, хороших результатів вдається досягти в розблокуванні цим шляхом податкових накладних/ розрахунків коригування (тобто в оскарженні рішень про відмову у реєстрації ПН/ РК в ЄРПН) та в оскарженні податкових повідомлень-рішень (ППР).

Запорука успіху в таких випадках:
  • знання тонкощів оподаткування у різних сферах бізнесу; 
  • дотримання строків подання скарги та інших необхідних документів;
  • взаємодія з представниками ДПС при розгляді скарги, включно – надання пояснень в письмовій формі та на засіданні з розгляду скарги.
Йдемо в суд з твердою позицією і виграємо

Ви вважаєте суд найнесприятливішим варіантом розвитку подій? У податкових спорах це часто не відповідає дійсності. Значно гірші наслідки можуть настати, якщо не звернутися до суду. Судовий розгляд для платника податків – це реальний шанс відстояти свої інтереси та запобігти величезним фінансовим втратам. Як свідчить судова практика, за наявності переконливих аргументів, коректних розрахунків та ґрунтовних доказів суд часто стає на сторону платника податків.

Наше адвокатське об’єднання готове з максимальною ефективністю представляти ваші інтереси в судах усіх інстанцій з метою розв’язання наступних проблем:
  • оскарження ППР стосовно донарахування податкових зобов’язань, штрафу або інших вимог;
  • вирішення спорів щодо трансфертного ціноутворення (ТЦУ);
  • оскарження рішення про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості;
  • розблокування ПН/ РК;
  • розблокування реєстраційного ліміту ПДВ;
  • вирішення спорів щодо компенсації (бюджетного відшкодування) ПДВ;
  • зняття арешту з активів (майна та коштів) підприємства.
Крім представництва інтересів клієнта в адміністративних провадженнях нами здійснюється захист керівників підприємств у разі притягнення до кримінальної відповідальності у зв’язку з ухиленням від сплати податків.

Ласкаво просимо до співпраці – наша фахова компетенція допоможе вам впевненіше почувати себе за будь-якої взаємодії з податковою службою!