Незаконний наказ податкової скасований

Незаконний наказ податкової скасований

Сьогодні Верховний Суд поставив крапку в спорі з податковою і відмовив у відкритті касаційного провадження за скаргою податківців. Таким чином, ми виграли цю справу у всіх інстанціях!

 

Обставини справи такі.

 


До нас звернувся клієнт, у якого податкова провела перевірку і знайшла порушення.

Проаналізувавши обставини, ми вирішили почати з оскарження наказу на проведення документальної перевірки, оскільки це давало нам перспективи в оскарженні податкових повідомлень-рішень та попутно готували спочатку заперечення на акти, а потім проводили оскарження ППР в адміністративному порядку, поки цю суперечку вирішувалося в суді.

 

Вивчивши зміст наказу, ми знайшли, що податкова не вказала підстави для проведення перевірки, що робить такий наказ незаконним.

 

Суд першої інстанції, а потім і суд апеляційної інстанції погодилися з нашими доводами, що оскаржуваний наказ контролюючого органу не містить підстав для проведення перевірки, обов'язковість зазначення яких передбачено підпунктом 78.1.4 пункту 78.1 статті 78 Податкового кодексу, а посилання виключно на норми Закону без зазначення підстав, визначених у них, свідчить про порушення порядку призначення перевірки та прийняття наказу.

Аналогічного висновку дійшов Верховний суд у справі № 820/5124/16 (касаційне провадження К/9901/39699/18) від 22.01.2019 року.

Таким чином, суд дійшов висновку, що спірний наказ є протиправним та таким, що підлягає скасуванню.

Справа № 200/4324/19-а