Нові правила обміну валют

Нові правила обміну валют

З 01 липня 2018 року спрощується проведення банками та іншими фінансовими установами валютно-обмінних операцій.

Зміни до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, стосуються, зокрема, оформлення операцій з обміну валют.



Передбачається можливість оформлення банками квитанцій про валютно-обмінну операцію не лише в паперовій формі, а і в електронному виді і за згодою клієнта банк матиме можливість не оформлювати клієнту паперовий документ.

На сьогодні банки повинні оформлювати два паперові примірники квитанції про здійснення такої операції — один для клієнта, один для зберігання в банку.

Що стосується інших фінансових установ, останні оформлюватимуть валютно-обмінні операції тільки одним документом, який друкується РРО, на відміну від сьогодення, коли обов’язково оформлюється два паперові примірника квитанції та два паперових розрахункових документа (РРО).

Змінами передбачається, що  банки і фінансові установи не вимагатимуть підпис клієнта на квитанції або документі РРО, якщо сума валютно-обмінної операції не перевищуватиме 150 тис. грн.

Також, передбачається можливість проведення валютно-обмінних операцій через платіжні пристрої для фізичних осіб у майбутньому

Проведення валютно-обмінних операцій за новими правилами почнеться з 01.01.2019 року.