Розмитнення євроблях за новою формулою

Розмитнення євроблях за новою формулою

15 травня набрали чинності два Закони, якими внесені зміни до Податкового та Митного Кодексу. Вводяться ці зміни у дію через один місяць, отже, з 16 червня 2021 р. та стосуються митного оформлення та оподаткування так названих євроблях - транспортних засобів, ввезених на митну територію України.




Отже, згідно прийнятим змінам, якщо автомобілі старше 5 років та ввезені в Україну у 2020 році, то вони оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Використовувати таку ставку має право лише один власник одного разу для однієї категорії. Строк такого пільгового митного оформлення лише 180 днів з моменту набрання чинності законами, за виключенням учасників АТО/ООС, для яких строк подовжено до 270 днів.

Не можна скористуватися пільговими ставками, якщо автомобілі не відповідають екологічним нормам "ЄВРО-2" і вище або мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України згідно із законодавством, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з тимчасово окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.