Статті з розбором актуальних питань

На яку допомогу можна розраховувати ФОП і найманим працівникам під час пандемії коронавируса?
На яку допомогу можна розраховувати ФОП і найманим працівникам під час пандемії коронавируса?30.03.2021 р. було прийнято Закон "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, введених з метою запобігання поширенню гострих респіраторних хвороби COVID-19, викликаної коронавірусів SARS-CoV-2", який спрямований на надання допомоги застрахованим особам, які втратили свої доходи через протиепідемічні заходи (яким було заборонено через ці заходи здійснювати підприємницьку діяльність).
08.04.2021
Комментарии: 0 Подробнее
Кадрова документація у ФОП
Кадрова документація у ФОПФОП зобов'язаний, як і роботодавці - юридичні особи, вести кадрову документацію, включаючи:
13.01.2021
Комментарии: 0 Подробнее
Додаткові підстави для припинення дії трудового договору, укладеного між ФОП та найманим працівником
Додаткові підстави для припинення дії трудового договору, укладеного між ФОП та найманим працівником Крім загальних підстав для розірвання трудового договору, передбачених КЗпП України, для трудового договору, укладеного між фізичною-особою підприємцем і найманим працівником, є особливі підстави:
11.01.2021
Комментарии: 0 Подробнее
Як фізичній особі-підприємцю правильно оформити трудові відносини з працівником
Як фізичній особі-підприємцю правильно оформити трудові відносини з працівником1. Трудовий договір між фізичною особою - підприємцем та працівником необхідно укладати в письмовій формі, затвердженій наказом Мінсоцполітики від 08.06.2001 № 260. Звичайно, в цю форму можна вносити доповнення і зміни, однак лише за умови, що вони не будуть суперечити законодавству України .
05.01.2021
Комментарии: 0 Подробнее
Відео- та фотозйомка - дозволено або заборонено?
Відео- та фотозйомка - дозволено або заборонено? Багато років тому Олена Радтке (Прядко) давала коментарі одному виданню про права і заборони при проведенні фото- і відео- зйомки. Однак інтерес до цієї теми не вщухає. Наприклад, нещодавно звернувся за консультацією власник магазину, якого цікавило, чи не притягнуть його до відповідальності за відеозйомку в магазині зі звуком. Тому ми вирішили актуалізувати інформацію і знову показати, як і коли можна знімати, а коли і як заборонено.
12.10.2020
Комментарии: 0 Подробнее