Блог

Вилучення об’єктів будівництва та спецтехніки на потреби армії
Вилучення об’єктів будівництва та спецтехніки на потреби армії В умовах воєнного стану вилученню/ примусовому відчуженню може підлягати будь-яке майно фізичних осіб та підприємств, в тому числі – нерухомість, авто, об’єкти незавершеного будівництва та спецтехніка з будівельних майданчиків. При цьому застосовується особлива процедура переходу права власності до держави з відшкодуванням встановленої вартості.
04.05.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Фіксація воєнних злочинів Росії проти України
Фіксація воєнних злочинів Росії проти України Військова агресія Російської Федерації принесла в Україну низку злочинів, які потребують уваги світової спільноти, зокрема – міжнародних розслідувань та судових процесів. Визначення таким злочинам міститься в Римському статуті так званого Гаазького трибуналу – Міжнародного кримінального суду A/CONF.183/9 від 17 липня 1998 року (документ, який Україна досі не ратифікувала).
12.04.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Розмитнити авто в період дії воєнного стану можна буде безоплатно
Розмитнити авто в період дії воєнного стану можна буде безоплатно З часу введення воєнного стану ряд категорій громадян України та підприємців отримали податкові та митні пільги. Зрештою дійшла черга й до автолюбителів. 24 березня Верховна Рада прийняла Закон №2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу…», згідно з положеннями якого тимчасово скасовується тягар зі сплати ввізного мита, акцизу та ПДВ при ввезенні автотранспортних засобів з будь-якої країни, крім країни-агресора. Станом на 3 квітня 2022 Закон перебуває на стадії підписання Президентом України.
03.04.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Податкові спори
Податкові спори Багато років поспіль наша держава перебуває у стані перманентної податкової реформи. Бізнес не здатен з блискавичною швидкістю адаптуватися до змін та нововведень, які постійно впроваджуються у податкову сферу. Це спричиняє порушення, а за ними – санкції з боку податківців.
17.03.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Вручення повістки до військкомату: як це має бути?
Вручення повістки до військкомату: як це має бути? Прежде всего следует обратить внимание на три важные вещи:
17.03.2022
Комментарии: 0 Подробнее