Блог

Корпоративні конфлікти з посадовими особами
Корпоративні конфлікти з посадовими особами Олена Радтке взяла участь у марафоні вебінарів від Вищої школи адвокатури НААУ «Корпоративні конфлікти з посадовими особами». Цей захід з підвищення кваліфікації дозволив розширити компетенцію фахівця у сфері позасудового та судового врегулювання корпоративних спорів.
04.02.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Квота осіб з інвалідністю на підприємстві: як дотриматись?
Квота осіб з інвалідністю на підприємстві: як дотриматись? Поки в парламенті розглядаються законопроекти стосовно реформування систему працевлаштування осіб з інвалідністю, на підприємства накладаються адміністративно-господарські санкції за недотримання квоти осіб з інвалідністю. Приміром, нещодавно до нас звернувся клієнт, якому загрожує штраф у розмірі близько 700 000 гривень за недотримання вказаної квоти та за некоректне подання до державної служби зайнятості інформації, необхідної для організації працевлаштування осіб з інвалідністю.
03.02.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Застосування РРО: характеристика та нові правила
Застосування РРО: характеристика та нові правила Минулий рік позначився значним спротивом підприємців з приводу введення вимоги обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО), так званих касових апаратів. Проте з 1 січня 2022-го вимога вже діє, а за її недотримання передбачені санкції від податківців. З огляду на це варто чітко розібратися, кого саме стосується обов’язок застосування РРО, що конкретно потрібно зробити в першу чергу підприємцям.    
21.01.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Тест ділової мети: що змінюється у 2022-му році?
Тест ділової мети: що змінюється у 2022-му році? У розумінні чинного податкового законодавства «ділова мета» – це намір суб’єкта господарювання отримати економічний ефект від своєї діяльності (пп.14.1.231 Податкового кодексу України, ПКУ). Концепція ділової мети в правовий обіг в Україні була введена ще 2010-го, проте з часом зазнавала певних змін у тлумаченні.
19.01.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Військовий облік жінок: для кого це актуально?
Військовий облік жінок: для кого це актуально? Останніми днями на сторінках ЗМІ з’явилася вибухова новина – жінки певних спеціальностей та професій відтепер стають військовозобов’язаними та повинні стати на військовий облік. 17 грудня 2021-го набув чинності наказ Міністерства оборони №313 «Про затвердження Переліку спеціальностей та/ або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних» від 11.10.2021.
22.12.2021
Комментарии: 0 Подробнее