Статті з розбором актуальних питань

Штрафи за порушення, пов’язані з використанням касових апаратів у 2022 році
Штрафи за порушення, пов’язані з використанням касових апаратів у 2022 році Ніяких відтермінувань щодо обов’язкового впровадження РРО (реєстраторів розрахункових операцій, в побуті – касових апаратів), більше не буде. З 1-го січня поточного року усім підприємцям, які зобов’язані користуватися РРО, потрібно зважати на можливість призначення контролюючими органами стосовно них штрафних санкцій у разі виявлення порушень.
06.02.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Заборона директорам на виїзд за кордон за податковий борг
Заборона директорам на виїзд за кордон за податковий борг Минулого року українці з острахом обговорювали розширення переліку боргів, через які може накладатися тимчасове обмеження на виїзд громадянина за межі України. Станом на 31 грудня 2021-го в цьому переліку були борги з комунальних послуг, аліментів, кредитів, адміністративних стягнень.
04.02.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Застосування РРО: характеристика та нові правила
Застосування РРО: характеристика та нові правила Минулий рік позначився значним спротивом підприємців з приводу введення вимоги обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО), так званих касових апаратів. Проте з 1 січня 2022-го вимога вже діє, а за її недотримання передбачені санкції від податківців. З огляду на це варто чітко розібратися, кого саме стосується обов’язок застосування РРО, що конкретно потрібно зробити в першу чергу підприємцям.    
21.01.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Тест ділової мети: що змінюється у 2022-му році?
Тест ділової мети: що змінюється у 2022-му році? У розумінні чинного податкового законодавства «ділова мета» – це намір суб’єкта господарювання отримати економічний ефект від своєї діяльності (пп.14.1.231 Податкового кодексу України, ПКУ). Концепція ділової мети в правовий обіг в Україні була введена ще 2010-го, проте з часом зазнавала певних змін у тлумаченні.
19.01.2022
Комментарии: 0 Подробнее
Як отримати компенсацію за житло, зруйноване на Донбасі?
Як отримати компенсацію за житло, зруйноване на Донбасі? Від початку 2021-го працює механізм надання грошової компенсації власникам житла, яке було зруйноване після 14 квітня 2014-го. 9 грудня поточного року Кабмін ухвалив постанову, якою удосконалив цей правовий механізм. Зокрема – додані можливості отримання компенсації у разі, якщо житло було відбудоване.
12.12.2021
Комментарии: 0 Подробнее